Novalishoeve Texel

 

Uitvoering     : 2008
Opdrachtgever         : Raphaëlstichting
Architect     : ABT Architecten

Eind 2007 hebben wij de opdracht gekregen van de Raphaelstichting om van een boerderij, welke in gebruik was als opslag, hooizolder en een zelf getimmerd appartementje, om te bouwen tot 2 zorgwoningen met elk 4 slaapkamers, 1 grote keuken en ieder een woonkamer.

Hiervoor diende de begane grondvloer, welke bestond uit gedeeltelijk beton en tegels, verwijderd te worden en heel goed geïsoleerd te worden met daarop een nieuwe betonvloer.

De verdiepingsvloer moest in zijn geheel worden verstevigd en aangeheeld worden welke daarna werd belegd met een Estrich vloer.

Het dak bestond uit een sparrenkap met als isolatie riet en als bedekking dakpannen, dit dak hebben wij geheel verstevigd en geïsoleerd tot een RC van 4.

Na het plaatsen van 7 grote dakramen in de kap konden we het geheel afwerken met gipsplaten. Daarna hebben we de binnenwanden geplaatst welke 30 en 60 minuten brandwerend diende te zijn.

Na een geheel nieuwe installatie te hebben aangebracht konden de plafonds op de begane grond gesloten worden, welke ook 60 minuten brandwerend dienden te worden.

De buitenmuren zijn ook geheel geïsoleerd d.m.v. voorzetwanden en nieuwe kozijnen met HR++ beglazing.

Kortom een fantastische plek waar mensen prettig kunnen verblijven.